WM001_Welsh+Major_Website_FA

Argyle Well

Built in the 1840’s, and first renovated in the 1890’s, this significant terrace has been returned to its original arrangement as a distinctive single dwelling.

A dialogue between historical preservation and the needs of modern life has been established; within the restored spaces of the original terrace, a series of beautiful, distinctly new objects have been carefully placed to fulfill the functional requirements of a new contemporary home.

At the rear of the terrace, a new concrete pavilion with is connected to the original house via a basement link carved from sandstone bedrock. The pavilion houses the remnants of an original colonial well. Lit from above by a circular skylight, the well cradles a new water feature which reflects the sky- becoming a pivot of the new spatial arrangement of the old and new forms of this grand terrace house.

  • Project Type

    Residential

  • Location

    Coodye / Millers Point, Gadigal Land, NSW

  • Photography

    Clinton Weaver

WM001_Welsh+Major_Website_FA1
WM001_Welsh+Major_Website_FA1